Aktualno

Promet na Ižanski cesti poteka obojestransko

Z današnjim dnem je ukinjena popolna zapora Ižanske ceste med križiščem s Peruzzijevo ulico in odcepom za Mateno. Promet poteka obojestransko. Preostala dela se bodo dokončala v mesecu novembru. Izvajala se bodo pod delnimi zaporami. Avtobusi mestnega potniškega prometa, linij 19 I in 19 B, vozijo po trasi in voznih redih, ki so veljali pred zaporo. Linija 19 je izjemoma obratovala le v času zapore.

V okviru projekta urejanja Ižanske ceste je bilo na 1800 m dolgem odseku izvedeno:

  • čiščenje jarkov,
  • zabijanje približno 1500 12 m dolgih armirano-betonskih prednapetih pilotov,
  • betoniranje armirano-betonske plošče,
  • montaža v naprej pripravljenih montažnih sten visokih od 160 do 290 cm,
  • izdelava armirano-betonskih uvoznih plošč do poslovnih in individualnih objektov,
  • obnova celotne voziščne konstrukcije,
  • izvedba kolesarske steze in pločnika ter
  • ureditev javne razsvetljave.

Končni videz bo cesta dobila spomladi leta 2014, ko se bo odstranil predobremenilni nasip, uredil pločnik in kolesarska cesta še na drugi strani vozišča ter položil fini asfalt po celotnem profilu.

Cesta bo po končanem posegu široka 6,5 m. Na obeh straneh bo 2,5 m široka površina, namenjena kolesarjem in pešcem.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n