Aktualno

Ura za Zemljo, ugasnimo luči in uživajmo z zvezdami!

Javni holding Ljubljana in povezana javna podjetja Vodovod-Kanalizacija, Ljubljanski potniški promet (LPP), Snaga in Termoelektrarna-Toplarna Ljubljana (TE-TOL) se bodo v soboto, 23. marca 2013 med 20.30 in 21.30 uro, z zatemnitvijo nekaterih objektov, pridružili največjemu svetovnemu okoljskemu projektu Ura za Zemljo. V času Ure za Zemljo bo zatemnjena zunanjost Poslovno servisnega objekta na Vodovodni cesti 90 (upravna stavba podjetja Vodovod- Kanalizacija) in zunanjost poslovne stavbe TE-TOL na Toplarniški ulici 19. Izklopljena bo tudi razsvetljava nad vhodom v poslovno stavbo LPP na lokaciji Celovška cesta 160 in zunanja razsvetljava na lokacijah Snage: Povšetova 4, 6 in 8, Kompleks Snaga na Cesti dveh cesarjev 111, ter na deponiji (Zbirni center Barje) na čistilni napravi, objektu garaže z mehanično delavnico in na parkirišču.Z izklopom luči pa se bodo Uri za Zemljo, katere namen je spomniti na pomen umetne svetlobe in hkrati opozoriti na negativne učinke, ki jih pretirano osvetljevanje prinaša, pridružili tudi Mestna občina Ljubljana skupaj z javnim zavodom Ljubljanski grad in javni podjetji Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice. Na zatemnjenem Ljubljanskem gradu bodo obiskovalci lahko opazovali zvezde, sprehaodili pa se bodo lahko tudi po zatemnjenih Plečnikovih Arkadah Ljubljanske tržnice, v temi bodo Plečnikove Žale. Ob tej priložnosti Javni holding Ljubljana, javna podjetja, Mestna občina Ljubljana, javni zavod Ljubljanski grad, skupaj s koordinatorico projekta v Sloveniji, Osnovno šolo Mihe Pintarja Toleda Velenje, vabijo posameznike, podjetja in skupnosti, da ugasnejo luči za eno uro in s tem izkažejo podporo okoljski trajnostni akciji ali pa se udeležijo osrednjega dogodka Ure za Zemljo – opazovanja zvezd z Ljubljanskega gradu v organizaciji društva Temno nebo Slovenije. Pri projektu sodeljujeo tudi ljubljanska OŠ Tone Čufar ter vrtci Galjevica, Pedenjped in Vrhovci.Akcija Ura za Zemljo je nastala na pobudo in v partnerstvu z WWF (World WIde Fund for Nature), največjo in najbolj spoštovano svetovno neodvisno organizacijo za okolje, ki ima skupaj 5 milijonov privržencev.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n