Aktualno

Ukrepi za preprečevanje pred okužbo

Veliko pozornosti varovanju javnega zdravja pred okužbo s korona virusom namenjamo tudi v javnih podjetjih Energetika Ljubljana, LPP in Voka Snaga ter Javnem holdingu Ljubljana. Stalno in pozorno sledimo navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje ter jih dosledno  upoštevamo.

LPP-jevi avtobusi so vsakodnevno pregledani in očiščeni. Večina avtobusov je v prometu od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur, brez uvoza, kar pomeni, da čiščenje opravimo pri večernem uvozu avtobusov v garažo. Dodatna čiščenja izvajamo pri avtobusih, ki imajo deljen uvoz v garažo, kar pomeni, da so vozila očiščena že pred popoldanskim izvozom. Pri čiščenju smo uvedli dodatne ukrepe, in sicer pri vsakodnevnem čiščenju avtobusov dodajmo varikino (na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje). Ker pa je še vedno bistvenega pomena, da vsak posameznik sam poskrbi za preventivo, potnike tudi preko zaslonov, ki so nameščeni v avtobusih ozaveščamo o  pravilnem umivanju rok, razkuževanju in o tem, da naj, kadar potujejo z avtobusom, ne kihajo in ne kašljajo v sopotnike in na neprimernost takšnega vedenja prijazno opozorijo tiste, ki to počno. Voznikom smo priporočili, da na končnih in čim več vmesnih postajališč odpirajo vsa vrata, tudi če ni potnikov za izstop, saj s tem avtobuse dodatno prezračujemo.

Zaradi zmanjšanja tveganja smo do na daljnega odpovedali vse obiske RCERA Ljubljana. Pri vsakodnevnem čiščenju javnih sanitarij poleg čistil uporabljamo tudi ustrezna razkužila.

Na skupni blagajni na Mačkovi ulici, kjer uporabniki lahko plačajo naše položnice, smo za stranke namestili dodatna razkužila. Le-ta so prav tako nameščena v Potniškem centru na Slovenski cesti 56 in v prostorih tehničnih pregledov LPP. Omenjeni prostori so opremljeni tudi z materiali, ki ozaveščajo o preventivnih ukrepih.

Posebno pozornost namenjamo tudi našim sodelavkam in sodelavcem, katere stalno obveščamo o načinih preventive, o kontaktih za več informacij, poleg tega se za čiščenje v delovnih prostorih ter straniščih poleg čistil dodajajo tudi razkužila. Za sodelavce, ki prihajajo v stik s strankami oziroma za terenske delavce smo preskrbeli zamenljive, zaščitne maske za usta in nos in tudi zaščitna očala, ki prekrijejo očesni sluznici.

Kot že omenjeno, stalno spremljamo razmere in sledimo navodilom. V primeru novih navodil Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje bomo ustrezno ukrepali.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n