Aktualno

Skupaj posadili 4.050 dreves

V želji, da bo naše mesto še lepše in bolj zeleno, bomo sodelavke in sodelavci Javnega holdinga Ljubljana, javnih podjetij, Mestne občine Ljubljana in zavodov ter gospodarskih družb v letošnjem in prihodnjem letu, ko bo Ljubljana nosilka laskavega naziva Zelena prestolnica Evrope 2016, na območjih, ki jih je lani najbolj prizadel žledolom, zasadili kar 12.089 novih dreves. Vsak član »velike mestne družine« bo posadil svoje drevo.

Ker je februarja lani žled močno poškodoval ljubljanske gozdove, zaradi njega pa so nastale tudi večje gole površine, katerih obnova je nujna, smo se odločili, da bomo v okviru tradicionalne spomladanske akcije čiščenja okolja Za lepšo Ljubljano in prejetega naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 organizirali tudi akcije sajenja novih dreves, s katerimi želimo pogozditi najbolj prizadete predele ljubljanskih gozdov.

V prvi letošnji akciji, ki je potekala v soboto, 11. aprila 2015, smo sodelavke in sodelavci Javnega holdinga Ljubljana in javnih podjetij na Golovcu, s strokovno pomočjo revirnih gozdarjev iz ljubljanske enote Zavoda za gozdove Slovenije, z veseljem pomagali posaditi 3.000 mladih dreves. Skupaj z ostalimi sodelavci »velike mestne družine«, ki so na ta dan pogozdovali območje Šišenskega hriba in Zajčje dobrave, smo posadili kar 4.050 sadik gozdnega drevja, predvsem bukev, divjih češenj, gorskega javorja, hrasta smreke in oreha.

Omenjena akcija je le del številnih aktivnosti Mestne občine Ljubljana in Javnega holdinga Ljubljana ter javnih podjetij za lepo, čisto, urejeno in zeleno Ljubljano, v kateri želimo našim meščankam in meščanom vsakodnevno zagotavljati kakovostno in trajnostno naravnano življenje vseh generacij.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n