Aktualno

S ponovno uporabo brezplačno na sejem Narava-zdravje

Javni holding Ljubljana in ljubljanska javna podjetja bodo 200 posameznikom, ki bodo od 27. oktobra, do 4. novembra 2015, še uporabne stvari, namesto da bi jih odvrgli med odpadke, pripeljali v Center ponovne uporabe (CPU) na Povšetovi ulici 4 v Ljubljani, podarili kupon za brezplačen vstop na sejem Narava-zdravje, ki bo med 5. in 8. novembrom 2015 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Spodbujanje ponovne uporabe, s katero odpadnim izdelkom vdahnemo novo življenje, je samo eden izmed mnogih trajnostno naravnanih naporov Javnega holdinga Ljubljana in javnih podjetij Energetika Ljubljana, Vodovod-Kanalizacija, Snaga, Ljubljanski potniški pomet, Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice. V želji, da bi posamezniki v še večji meri preudarno in odgovorno ravnali tako z materialnimi kot naravnimi viri, so se podjetja odločila, da prvih 200 posameznikov, ki bodo med 27. oktobrom in 4. novembrom 2015 v CPU Ljubljana prinesli izdelke, ki jih ne potrebujejo več in so še dobro ohranjeni, nagradijo s kuponom za brezplačen vstop, ki ga predložijo na blagajni sejma Narava-zdravje, ki bo med 5. in 8. novembrom 2015 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Sejem Narava-zdravje že 45. let z obsežno razstavo in pestrimi strokovnimi predavanji poudarja pomen zdravega načina življenja, kakovostnega bivanja in trajnostnega sobivanja z naravo. V okviru prireditve, ki je razdeljena na 6 tematskih sklopov, bodo v sklopu Zeleno sobivanje, svoje trajnostne napore predstavila tudi ljubljanska javna podjetja in Javni holding Ljubljana. Na razstavnem prostoru si bodo obiskovalci lahko ogledali trajnostne napore podjetji, dobili vse odgovore na vprašanja povezana z delovanjem le-teh, svoje poznavanje dejavnosti podjetij preizkusili na kolesu sreče in se potegovali za praktične trajnostne nagrade ter preizkusili svoje okoljsko znanje s sodelovanjem v poučnih igrah Ljubljanskega potniškega prometa. Obiskovalci bodo lahko izdelali tudi posebno denarnico za drobiž, otroci pa čisto svojega Cevka, maskoto Javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija. Drevesa, ki bodo krasila razstavni prostor pa bodo obiskovalci lahko ozelenili s svojimi zelenimi dejanji, ki jih vsakodnevno izvajajo z namenom ohranjanja okolja za prihodne generacije.

V CPU na Povšetovi ulici 4 v Ljubljani so veseli vseh še dobro ohranjenih in funkcionalnih izdelkov, ki jih posamezniki ne potrebujejo več. Sodelavci Centra od torka do sobote med 9. in 17. uro sprejemajo pohištvo, računalniško opremo, knjige, opremo za dom in prosti čas, kolesa, športno opremo, oblačila, igrače... Prejete izdelke pripravijo za vnovično uporabo in jih dajo v zeleno trgovino, kjer so poleg privlačnih in unikatnih izdelkov iz različnih materialov, naprodaj po simbolični ceni. Z nakupom v CPU Ljubljana odpadni izdelki dobijo novo življenje, posamezniki pa privarčujejo denar in naravne vire ter podpirajo lokalna delovna mesta.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n