Aktualno

Prejeli certifikat Družini prijazno podjetje

V sredo, 15. maja 2013 je direktorica Javnega holdinga Ljubljana, Zdenka Grozde, na slavnostni podelitvi v Mestnem muzeju, iz rok v. d. generalne direktorice Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ane Vodičar, prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje. Tako se je družba pridružila več kot 140 družbeno odgovornim slovenskim podjetjem in organizacijam, s preko 50.000 zaposlenimi, ki so že vključena v projekt certificiranja.

S svetovalno-revizorskim postopkom pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo začeli na začetku letošnjega leta, z namenom povečanja zadovoljstva, motiviranosti in pripadnosti sodelavk in sodelavcev. V okviru postopka smo izdelali načrt vpeljave ukrepov, katerih cilj je izboljšanje upravljanja delovnih procesov in kakovosti delovnega okolja. Načrt vpeljave ukrepov je potrdil Revizorski svet podeljevalca certifikata.

Nosilec certifikata Družini prijazno podjetje je neprofitna nevladna organizacija Ekvilib inštitut, ki certifikat razvija v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, Konfederacijo sindikatov Slovenije Pergam, Združenjem delodajalcev Slovenije in Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije idr.. Med postopkom pridobivanja certifikata inštitut delodajalcu pomaga in svetuje pri izbiri in implementaciji ukrepov, ki zagotavljajo kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih, ki se kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod itd. ter povečanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti, kar ima tudi pozitivne ekonomske učinke.

V obdobju med letoma 2011 in 2015 pridobitev osnovnega certifikata v višini 80 % stroškov pridobitve sofinancira Evropski socialni sklad.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n