Aktualno

Javni holding Ljubljana LGBT prijazno podjetje

Družba Javni holding Ljubljana je včeraj prejela certifikat LGBT prijazno, katerega namen je osveščanje ljudi o LGBT problematiki in ustvarjanje pozitivne klime znotraj delovnega okolja in v odnosu do uporabnikov. Osveščanje poteka preko izobraževanja vodstvenega kadra posameznih organizacij ter prenosa pridobljenega znanja na ostale sodelavke in sodelavce.

Poleg Javnega holdinga Ljubljana so se petim LGBT prijaznim organizacijam, ki so certifikat že prejele, včeraj pridružili še javno podjetje Snaga, Ljubljanski grad, Turizem Ljubljana, Kinodvor, Mala ulica – Center za otroke in družine v Ljubljani, Slovensko mladinsko gledališče, Osnovna šola Franceta Bevka in Radio Kaos. Med prvimi prejemniki certifikata LGBT prijazno so Mestna uprava Mestne občine Ljubljana, Zdravstveni dom Ljubljana, Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Javni stanovanjski sklad MOL in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

S pridobitvijo certifikata se prejemniki zavežejo, da v svoji organizaciji zagotavljajo:

  • boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb;
  • vključujoče okolje za LGBT- sodelavke in sodelavce;
  • dvig osveščenosti sodelavk in sodelavcev pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT-uporabnice in uporabnike;
  • povečanje občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT-oseb v delovnem in uporabniškem okolju.

Certifikat LGBT prijazno je plod sodelovanja Mestne občine Ljubljana in nevladnih organizacij, v katerega se lahko vključijo vse zainteresirane javne in zasebne organizacije ter podjetja. Več o certifikatu LGBT prijazno najdete tukaj.

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n