Aktualno

Javna podjetja pristopila k Sporazumu o odpustu dolgov

K Sporazumu o odpustu dolga so pristopila tudi javna podjetja Energetika Ljubljana, Vodovod-Kanalizacija in Snaga, ki v okviru Javnega holdinga Ljubljana prebivalcem Mestne občine Ljubljana zagotavljajo oskrbo s toploto, plinom, oskrbo s pitno vodo in odvajanje odpadne vode ter opravljajo storitve ravnanja z odpadki.  

Vsa javna podjetja že danes skrbno obravnavajo vse terjatve in z dolžniki iščejo individualne rešitve. Sporazum skupaj z zakonom pa predstavlja nacionalno priložnost za zmanjšanje stiske socialno najbolj ogroženih, hkrati pa navedenim javnim podjetjem kot upnikom, omogoča, da obstoječe upravljanje terjatev, v okviru katerega se tudi že soočajo z odpisom dolga, urejajo še s pomočjo zakona.

Za ustrezno implementacijo Sporazuma o odpustu dolga bodo javna podjetja pripravila ustrezne postopke, s katerimi bodo opredelili kriterije, pogoje za odpust dolga, določili skupno vsoto in posamičen znesek odpisa, kot tudi način obravnavanja vlog, morebitnih pritožb ipd. Sporazum določa odpis dolgov, ki so nastali pred letom 2014, in sicer tistim, ki so bili v letošnjem prvem polletju prejemniki denarne socialne pomoči, varstvenega, veteranskega ali otroškega dodatka iz najnižjih dohodkovnih razredov.

Vse potrebne informacije, namenjene upravičencem, bodo objavljene na spletnih straneh posameznega podjetja, kot tudi na spletnih straneh Javnega holdinga Ljubljana.

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n